A temesvár-szabadfalui plébániára látogatott Pál József Csaba püspök

Külhoni – 2019. június 27., csütörtök | 9:00

Folytatva az idei kánoni látogatásokat, Pál József Csaba temesvári megyéspüspök június 18-án és 19-én a temesvár-szabadfalui plébániát kereste fel.

A látogatás június 18-án délután a Szent Rókus-templomban szentmisével kezdődött, amelyet a főpásztor mutatott be. A liturgián Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök, temesvár-józsefvárosi plébános és Augustinov György kanonok, temesvár-mehalai plébános koncelebrált.

Bevezetőjében Wonerth László helyi plébános bemutatta az egyházközséget, amelynek csekély számú híve több településen, szórványban él. Pál József Csaba püspök azonban, aki szinte napra pontosan két hónap elteltével kereste fel ismét a szabadfalui plébániát, kiemelte: már az első látogatásakor feltűnt számára a közösség összetartása, de még ennél is jobban megragadta missziós lelkülete, a nyitottság és segítőkészség, amellyel a városban dolgozó vietnámi fiatalokat befogadták, támogatják példaértékűen.

Az egyházközségi képviselő-testület nevében Jakab István elnök üdvözölte a főpásztort. Szentbeszédében Pál József Csaba megyéspüspök a felolvasott szentírási részhez kapcsolódóan, saját tapasztalatait is megosztva a hívekkel, arról beszélt, hogy meg kell tanulnunk Jézustól a minket ért sértést, bántást nem hasonló rosszal viszonozni, hanem az evangélium szavaival szólva szeressük ellenségeinket, és imádkozzunk értük.

„Jézus nagyon sokat kér tőlünk, de érdemes az ő példáját követni. Ez a hitünket is próbára teszi, de jó, hogyha tudatosítjuk magunkban, hogy mi Isten gyermekeinek törvényét kaptuk. Élő közösség az, ahol az emberek önzetlenül szolgálják Istent az embertársaikban” – fogalmazott a főpásztor.

A szentmisét követően Pál József Csaba püspök találkozott az egyháztanács tagjaival. A megyéspüspök másnap felkereste a paráci és a temessági filiát, majd találkozott a szabadfalui nőegylet tagjaival.

A főpásztori látogatás következő állomása június 25-én és 26-án a billédi, 27-én és 28-án pedig az óbesenyői plébánia lesz.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria