A Vajdasági Rádió és Televízió új épületébe látogatott a nagybecskereki és a szabadkai megyéspüspök

Külhoni – 2021. február 15., hétfő | 12:18

Német László SVD nagybecskereki és Večerin Slavko szabadkai megyéspüspök meglátogatta a Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) új épületét Újvidéken február 9-én.

A nagybecskereki főpásztor Szent Gellért-érmet adományozott Miodrag Koprivica vezérigazgatónak és Klemm József vezérigazgató-helyettesnek. Megköszönte az RTV munkatársainak az együttműködést, a nyitottságot, hogy rendszeresen tudósítanak az egyházmegye vallási életéről, s a liturgikus eseményeket maximális profizmussal közvetítik.

A szabadkai megyéspüspök köszönetet mondott, hogy az RTV közvetítette püspökké szentelését, hiszen a pandémia miatt csak kevesen lehettek személyesen jelen a székesegyházban, de a képernyőn keresztül nagyon sokan részesei lehettek a jeles eseménynek.

A püspökök megtekintették a mintegy 600 négyzetméteres televíziós stúdiót, amely teljes kapacitással működik; megnézték a még felszerelés alatt álló stúdiókat, a rádióstúdiót, valamint mindkét deszket.

Az intézmény vezérigazgatója elmondta, hogy az RTV nyitott a vallási tartalmú műsorok bővítésére, és örömét fejezte ki, hogy a két katolikus püspök érdeklődést tanúsít munkájuk iránt.

Az összejövetel végén a főpásztorok elbeszélgettek a magyar, a horvát és bunyevác műsorok szerkesztőivel arról, hogy milyen új vallási tartalmakkal gazdagíthatják a műsorokat.

Az RTV és a Nagybecskereki Egyházmegye soron következő nagy projektje a bánáti templomok bemutatása, valamint az egyházmegye első zsinatának zárásáról szóló összefoglaló, illetve a zárómise közvetítése 2021. május 30-án.

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: M. Štefković

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria