Áthelyezések és kinevezések a szatmári egyházmegyében

Külhoni – 2019. július 25., csütörtök | 20:26

Augusztus 1-jétől a következő személyi változások történnek a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében.

Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök engedélyezte Szinovácz György mezőpetri plébános nyugállományba vonulását – helyére, a közösség élére Barta Barnabás püspöki titkárt nevezte ki i. h. (ideiglenes helyettes) lelkésznek.

Az új püspöki titkár és egyben ifjúsági és ministránslelkész Simon Attila lesz, aki augusztusig még a nagykárolyi Kalazanci Szent József Líceum spirituálisi feladatait látja el.

Nagykárolyban Magász Jenő lesz a líceum spirituálisa, aki a gurk-klagenfurti egyházmegyéből visszatért a szatmári egyházmegyébe.

A főpásztor Jakab Norbertet, a szatmárnémeti Szent Antal-egyházközösség plébánosát két évre elengedte az innsbrucki egyházmegyébe lelkipásztori szolgálatra. A Szent Antal-egyházközösség plébánosa Czumbil Wilhelm korábbi láposbányai plébános lesz, aki börtönlelkészi kinevezést is kapott, valamint ellátja a tüdőgondozó betegeit.

Láposbánya római katolikus közösségét augusztustól Covaci István látja el, aki az aknasugatagi közösség szolgálatát adja át Gríz Lászlónak – ő az elmúlt évben a nagybányai Szentháromság-plébánia segédlelkésze volt.

Román János, a Szatmári Egyházmegyei Caritas vezérigazgatója – jelen feladatkörét is megtartva – augusztustól a szelestyehutai közösséget is ellátja.

Az Erdélyi Ferences Rendtartomány provinciálisa Fechetă Jenő kaplonyi segédlelkészt áthelyezte Brassóba templomigazgatónak, Marek Bernardin segédlelkészt áthelyezte Kaplonyba segédlelkésznek.

Forrás és fotó: Romkat.ro; Szatmári Római Katolikus Egyházmegye sajtóirodája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria