Az amerikai püspöki konferencia képviselői jártak Gyulafehérváron

Külhoni – 2024. június 4., kedd | 11:07

Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája (USCCB) közép- és kelet-európai támogatásokért felelős albizottságának képviselői Gyulafehérváron tárgyaltak – adta hírül a Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál május 31-én.

Május végén a főegyházmegyei központot látogatta meg az amerikai püspöki konferencia közép- és kelet-európai támogatásokért felelős albizottságának elnöke, Jeffrey Monforton püspök és az albizottság igazgatója, Jennifer Healy.

Látogatásuk során találkoztak a főegyházmegyei hivatal képviselőivel, akik beszámoltak az amerikai támogatások révén is elért sikerekről. A vendégek így bepillantást nyerhettek a gyulafehérvári főegyházmegye működésébe.

Később a kisszeminárium és a papi szeminárium diákjaival és elöljáróival találkoztak. A gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett Papnevelő Intézetbe látogatva Jeffrey Marc Monforton detroiti segédpüspök, az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája (USCCB) közép- és kelet-európai támogatásokért felelős albizottságának elnöke, valamint Jennifer Healy, az albizottság igazgatója a szemináriumi közösséggel együtt imádkozott a papnevelő intézet kápolnájában a májusi Mária-ájtatosságon.

Forrás és fotó: gyulafehérvári érsekség és Kováts Álmos Botond/SIS/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria