Az idősekért mutattak be szentmisét a szatmárnémeti székesegyházban

Külhoni – 2020. október 6., kedd | 12:03

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye kórházpasztorációs irodája 2005 óta minden évben szentmisére hívja az időseket október első szombatján, az idősek világnapjához kapcsolódva. Idén a járvány miatt elmaradt ez az alkalom, de Schönberger Jenő megyéspüspök az idősekért ajánlotta fel október 3-án, szombaton reggel a szatmárnémeti székesegyházban bemutatott szentmisét.

Szentbeszédében a főpásztor arra buzdította az időseket, hogy fűzzék mind szorosabbra kapcsolatukat Istennel. Akik elérik az időskort, életük során már megélhettek mélységeket és magasságokat. Ők tudhatják, hogy Isten a szeretet, és ha meg is engedi a rosszat az életünkben, azért teszi, hogy valami jó születhessék belőle – amire szüksége van a lelkünknek.

Szükségünk van arra, hogy egyre közelebb jussunk Istenhez, hogy Isten ismeretében még inkább gyarapodjunk. Amikor megköszönjük Isten ajándékait, ne feledjük: ha nehéz napok jönnek, ha már nem olyan frissen kelünk fel reggel, ha már úgy érezzük, szinte minden fáraszt, akkor még közelebb kell lépnünk Istenhez, még szorosabbra kell fűznünk a kapcsolatot vele. Tudjuk megköszönni az időt, és tudjuk megköszönni majd neki azt is, amit az életen túl készít nekünk – mondta a megyéspüspök.

Az idősek világnapja alkalmából bemutatott szentmisén idén is részt vett és koncelebrált Román János, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója; részt vettek továbbá a Máltai Szeretetszolgálat szatmári kirendeltségének tagjai, illetve az egyházmegyei önkéntes beteglátogatók.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria