Bár véget ért a házasság hete, még várják a közös útra a párokat Nagyváradon

Külhoni – 2021. február 18., csütörtök | 8:11

A házasság hetének eseménysorozatába a nagyváradi egyházmegye több plébániája is bekapcsolódott, ennek zárásaként pedig az elmúlt hétvégén több településen is voltak olyan alkalmak, amikor a helyi plébánosok szervezésében a párok megújították házassági esküjüket, megáldották, megajándékozták egymást.

Mihály Balázs micskei plébános a tóti filiában szombaton, február 13-án bemutatott szentmise végén áldotta meg az esküjüket megújító házaspárokat. A házastársak kivonultak az oltár elé, ahol a díszítés alapjául szolgáló fehér vászonra írták rá azokat a szavakat, amelyek a házasságuk szempontjából fontos értékeket fejezik ki.

Micskén a vasárnap, február 14-én bemutatott szentmise végén ünnepelték a házasságot. Margittán, valamint a nagyvárad-újvárosi templomban is hasonló ünnepségekkel fejezték ki a házasságra való odafigyelés fontosságát a vasárnapi szentmisék alkalmával. A nagyvárad-olaszi templomban a szentmise végén a Bádon házaspár és a Vajna család tett tanúságot a házas létről.

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy héttel meghosszabbítják a házaspárok útjának bejárási lehetőségét Nagyváradon. A házaspárokat és a házasságra készülő fiatalokat február 15. és 21. között várják a püspöki palota kertjébe a hét bármelyik napján reggel 6 és este 10 óra között. A tizenhat állomás érintésével a felek újra egymásra találhatnak, felfedezhetik közös hivatásukat és segítséget kaphatnak abban, hogy gyermekeiket szeretetben neveljék. A szentírási idézetek, elmélkedések ösztönzést adnak arra, hogy elgondolkodjanak életük egyes mérföldkövein és beszélgessenek egymással. Akiknek nem áll módjukban személyesen ellátogatni a püspöki palota kertjébe, a stációkhoz tartozó elmélkedéseket a nagyváradi egyházmegye honlapján is megtalálják.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria