Boldog Özséb tiszteletére építenek ifjúsági táborhelyet a Hargita megyei Szelterszen

Külhoni – 2021. július 5., hétfő | 14:40

Ifjúsági tábor épül a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági szervezete, a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) számára Szelterszfürdőn, a Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Házának szomszédságában, a magyar kormány támogatásával. Az épület terveit Bogos Ernő építész készítette. A táborhely és kápolnájának védőszentje Boldog Özséb.

Az épülő táborhely elsősorban a FIF saját rendezvényei, képzései, táborai számára biztosít majd helyet, valamint a gyulafehérvári főegyházmegye pasztorációs csoportjai, plébániai és lelkiségi közösségei is használni fogják, amelyek tagjai ugyancsak e természetközeli környezetbe vonulhatnak vissza töltekezésre, táboraik, lelkigyakorlataik, rendezvényeik, képzéseik megtartására. A tervek szerint akár már jövő nyáron átadhatják az épületet.

A beruházás koordinátora július 2-án programot szervezett a székelyudvarhelyi Lisieux-i Szent Teréz-plébánia közössége és az ifjúsági lelkészséghez tartozó fiatalok számára, melynek keretében a tervezett létesítmény bemutatására és a munkálatok érseki megáldására is sor került.

A nap folyamán a táborhely tervezője, Bogos Ernő bemutatta az épület terveit és egy látványtervekből készült kisfilmet, illetve egy úgynevezett time-lapse videót is megnézhettek a tervezett munkafolyamatokról a jelenlévők.

Az ünnepség végén írták alá az együttműködési megállapodást.

A Boldog Özséb tiszteletére készülő, bruttó 860 négyzetméteres alapterületű épület földszintjén – az alapvető higiéniai és funkcionális helyiségeken túl – közösségi tér, tálaló, melegítőkonyha, kápolna, illetve két akadálymentesített, saját fürdőszobával rendelkező szoba kap helyet; a tetőtérben tíz szobát alakítanak ki fürdőszobákkal. A táborhely ötven fő befogadására lesz képes.

A közösségi programról szóló részletes beszámoló ITT olvasható.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria