Családos rekreációs tábort szervezett a Gyulafehérvári Pasztorális Iroda

Külhoni – 2021. július 22., csütörtök | 9:50

A július 16. és 18. között Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban tartott táborba a Gyulafehérvári Főegyházmegye lelkipásztori munkatárs képzésének hallgatóit, valamint hozzátartozóikat várták.

A hetven résztvevő számára korosztályonként szerveztek programokat.

Az első napon a rekreáció fontossága témájában tartott foglalkozást Balla Imre segédlelkész. Rámutatott, hogy az elfoglaltságaink okozta fáradtság és feszültség feloldása, valamint testi-lelki teljesítőképességünk helyreállítása érdekében bizony tudatosan tennünk kell.

A jól megtervezett pihenésnek testi, szellemi és lelki oldala is van, és akkor lesz eredményes a rekreáció, ha mindhárom tényezőre odafigyelünk. Gyakran sajnáljuk a pihenéssel elvesztegetett időt. Fontos azonban tudatosítanunk, hogy Isten nem szüntelen szorgoskodást vár el senkitől, és hogy „pihentében is megáldja az Úr, akit szeret” (Zsolt 126,2) – hangsúlyozta Balla Imre.

A visszajelzések alapján hiánypótló és nagyon tanulságos volt az előadás, hiszen a szolgálattevők körében bizony gyakori, hogy a túl sok tevékenység és a túl sok szolgálat mellett nem figyelnek arra, hogy kellő pihenést is beiktassanak.

A résztvevők kreatív gyakorlatokon keresztül rá is láthattak a rekreáció mindhárom aspektusára. 

A második tábori napon Magos Gyöngyvér tartott előadást és műhelyfoglalkozást az első korinthusi levélből vett rész alapján: „Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként tagjai” (1Kor 12,27). A zárónapon pedig Portik-Hegyi Kelemen plébános, a tábor házigazdája beszélt a jelenlévőknek a krisztusi közösségről.

A szervezők a szellemi töltekezés mellett a lelki feltöltődést is szem előtt tartották: szentségimádásra, napi szentmisén való részvételre, gyónásra, és más lelki programokra – például kirándulással egybekötött keresztútra – is nyílt lehetőség. 

A tábor fontos célja volt az akolitusképzésen részt vevők közösségének építése. A szolgálatra készülők jobban megismerhették egymást és egymás családjait is, hiszen családosként szolgálni csak úgy lehet, ha a család többi tagja is támogatóként részt vesz a szolgálatban.

Molnár Izabella teljes beszámolója ITT olvasható.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Molnár Miklós Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria