Családos tábort szervezett a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Külhoni – 2021. augusztus 30., hétfő | 9:00

„Isten gondviselése – a család” mottóval immár tizenharmadik alkalommal szervezett családos tábort a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Család Munkacsoportja. Az erdődhegyi táborban a délelőtti házasságerősítő tréningeket délután családi programok váltották fel.

A négynapos táborba az egyházmegye különböző pontjairól érkeztek családok. Közülük a legtöbben tagjai valamilyen családos közösségnek.

A tábor idején minden reggel közös imádsággal és a napi evangélium átelmélkedésével indították a napot. A „test- és léleképítő” tornát a házasságerősítő programok követték, amelyek segítségével a párok újabb és újabb oldalukról ismerhették meg egymást. Ahhoz, hogy a házasok zavartalanul vehessenek részt a délelőtti programokon, a szervezők a gyermekek számára különböző foglalkozásokat biztosítottak.

A délután folyamán a házaspárok, immár a gyermekeikkel együtt, különböző műhelyeken vehettek részt. A gyerekek kedvence az agyagozás volt, az apukák inkább a fafaragást választották, mások papírsárkányt készítettek, az anyukák számára az üvegfestés bizonyult a legérdekesebbnek.

A műhelyek után focimeccsek következtek. A legjobban várt program a péntek esti tábortűz volt.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria