Drámapályázatot hirdet a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Külhoni – 2019. szeptember 30., hétfő | 9:45

A 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve „Nagy sokaság csatlakozott hozzá, mert hallották, mi mindent tett” (Mk 3,8b) mottóval drámapályázatot hirdet a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye iskolások számára.

A téma: Jézus Krisztus példabeszédei és csodái. A cél, hogy az előadók személyesen élhessék át az Istennel való találkozás élményét; és Isten üzenete aztán átformálhassa, átalakíthassa az életüket.

A versenyre plébániai csoportok vagy osztályközösségek nevezhetnek három korosztályban: 1–4., 5–8. és 9–11. osztályosok. A jelenetek hossza nem haladhatja meg a tíz percet. A szervezők kérik, a jelentkezők a jelenetek forgatókönyvét legkésőbb november 5-ig juttassák el a nagyváradi püspöki hivatalhoz.

Az ünnepélyes bemutatóra november 19-én 16 órától kerül sor a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében, ahol szakmai zsűri döntése alapján díjazzák a résztvevőket.

A jelenetekhez szükséges jelmezekről, díszletekről, hangosításról a jelentkezőknek kell gondoskodniuk. Az előkészületi munkába be lehet vonni a helyi kántort, hitoktatót, lelkipásztori kisegítőt és ifjúsági animátort.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria