Egyházmegyei médianapot tartottak Nagyváradon

Külhoni – 2019. június 21., péntek | 9:01

A nagyváradi római katolikus püspökség minden évben bekapcsolódik az Egyház tömegkommunikációs világnapja alkalmából szervezett rendezvénysorozatába. Idén június 15-én rendeztek egyházmegyei médianapot Szent László városában.

Ferenc pápa az idén június 2-án tartott tömegkommunikációs világnap alkalmából kiadott üzenetében a közösségi hálózattól az emberi közösségekig vezető útról beszélt, amely azt az útvonalat szabja meg számunkra, amelyen a lájktól az ámenig juthatunk el.

A találkozón a nagyváradi püspökség egyik munkatársa, Micaci Cristian a Szentatya romániai apostoli látogatásán újságíróként szerzett tapasztalatairól beszélt.

A nagyváradi egyházmegye médiapályázatot hirdetett a 2020-ban Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében, hogy a fiatalok figyelmét ezáltal is életünk alapvető forrása, az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztus felé irányítsák.

A fiatalok kilenc pályamunkát küldtek be – Nagyváradról hét, Margittáról és Székelyhídról pedig egy-egy alkotás érkezett –: négy írott anyaggal és öt videóval pályáztak a beküldők, akiknek nagy része az interjú műfaja mellett döntött. A beérkezett pályamunkákat háromtagú zsűri értékelte, és a kilencedik alkalommal megszervezett médianapon Böcskei László megyéspüspök díjazta őket. Az írott anyagok alkotói közül Loló Gabriella részesült különdíjban; az első három helyet Fekete Alexandra, Veres Bernadett és Naphegyi Boldis Zsuzsanna nyerte el. A videókategória két különdíjasa Kovács László és Hajdú Alexandra lett; az első három díjban Weimann Attila és Chivari Dominik, Rejtő Dóra és Czirják Dávid, valamint Szabó Kincső, Szeghalmi Gabriella és Taar Alexandra részesült.

Az egyházmegyei médianap végén Böcskei László püspök a pápa által megáldott és az egyházmegyékbe eljuttatott – a romániai apostoli látogatás alkalmával veretett – érméket, valamint rózsafüzéreket adott át a résztvevőknek, elismerve médiatevékenységüket.

Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Lázár Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria