Elkapta a koronavírust a gyulafehérvári érsek – Kovács Gergely imát és óvatosságot kér mindenkitől

Külhoni – 2020. szeptember 9., szerda | 11:33

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érseki Hivatal közölte papjaival és a hívekkel, hogy kedden, szeptember 8-án Kovács Gergely érseket magas lázzal és rossz közérzettel kórházba szállították. A hírt szeptember 9-én a Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál tette közzé.

Ahogy a gyulafehérvári érsekség közleménye írja,  Kovács Gergely egészségi állapota segédpüspöke augusztus 29-i szentelése óta egyre romlott. Kezdetben meghűlés tünetei mutatkoztak nála, ezért azonnal kapcsolatba lépett háziorvosával, és segítségét kérte. Az érsek szeptember 8-án estig elkülönült a szobájába, követve egészségi állapotát, hogy ne veszélyeztesse a környezetében élők és dolgozók egészségét. A hűlésre alkalmazott kezelés nem hozta meg a várt eredményt, megmaradt a magas láz, a száraz köhögés, a fejfájás és a rossz közérzet.

A tegnapi nap folyamán elvégzett Covid-19-teszt eredménye pozitív lett.

„Az érsek úr imát kér tőlünk, és felszólít arra, hogy vigyázzunk a magunk és mások egészségére! A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség a továbbiakban ezen az oldalon ad tájékoztatást a helyzet alakulásáról” – írja a Romkat.ro.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Duna TV

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria