Felkészítésen vettek részt az idei Teljes Szívvel ifjúsági vezetőképző önkéntesei Csíksomlyón

Külhoni – 2020. február 5., szerda | 9:51

A Gyulafehérvári Főegyházmegye ifjúsági főlelkészsége felkészítő foglalkozást szervezett az idei Teljes Szívvel és Teljes Szívvel Forte vezetőképzők önkénteseinek Csíksomlyón január 24–25-én.

Az ifjúsági pasztorációt koordináló Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) idén is elindítja képzéseit olyan fiatalok számára, akik egyházközségükben ifi- vagy zenecsoportok vezetésével szeretnének foglalkozni. Az elmúlt négy év képzésein részt vevők ma már plébániájuk fejlődését szolgálják.

A FIF célja, hogy Erdélyben erős ifjúsági közösségek működjenek, melyek élén képzett és tudatos fiatalok állnak. „Hisszük, hogy megmaradásunk záloga a közösségek közti hálózat kiépítése is, így ebben az évben igyekszünk a képzés után is minél szorosabb kapcsolatban maradni a fiatalokkal” – olvasható a FIF honlapján.

A Teljes Szívvel, és a Teljes Szívvel Forte képzésekhez elengedhetetlenül fontos egy olyan kiképzőbázis kiépítése, amely minőségi oktatást biztosít. A csíksomlyói program is ezt szolgálta: az önkéntes mentorok és kiképzők különféle pedagógiai módszereket és elveket ismerhettek meg.

Kerekes István, a FIF munkatársa dinamikus tréningmódszerek segítségével új és hasznos tudást adott át az önkénteseknek. A jelenlévők lelkiekben is gazdagodtak: a közös imádságok által még jobban megerősödött az elhatározásuk, hogy a fiatalokat szeretnék szolgálni.

A csíksomlyói program szentmisével ért véget, amelynek keretében az önkéntes fiatalok a képzések sikeréért imádkoztak.

A Teljes Szívvel ifjúsági vezetőképzésekre ITT lehet jelentkezni.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria