Felújítás miatt bezár a szatmárnémeti székesegyház

Külhoni – 2020. január 3., péntek | 17:20

A szatmárnémeti székesegyház felújítási munkálatai az épület belső terében folytatódnak, ezért január 7-től március végéig más templomokban tartják a szentmiséket.

Az Európai Unió regionális operatív programja keretében, a „Szatmár megyei szatmárnémeti római katolikus székesegyház felújítása” című támogatási pályázat révén felújítják a főtemplomot. A külső munkálatokat már jó ideje figyelemmel követhetik a város polgárai, a belső javítási tevékenységeket pedig ez idáig sikerült úgy végezni, hogy azok ne zavarják a szentmiséket. Hamarosan azonban elkerülhetetlenné válik, hogy a restaurálási, javítási tevékenységek miatt bezárják a székesegyházat.

Erre január 7-én kerül sor, és előreláthatólag március végéig a vasárnapi szentmisék a zárdatemplomba „költöznek” – 8, 10, 11.30 és 18 órai kezdési időpontokkal –, a hétköznapi szentmiséket pedig a Kálvária-templomban tartják majd – reggel 7 és 9 órától.

A hívek megértése és segítsége is hozzátesz ahhoz, hogy megújult, megszépült székesegyháza legyen az egyházmegyének, a városnak.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria