Fiatalok az idősekért Szatmárnémetiben

Külhoni – 2021. október 30., szombat | 15:18

Október 26-án ötven csomagot osztottak ki a Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti, nagybányai és máramarosszigeti ifjúsági csoportjainak tagjai Szatmárnémetiben.

„Youth for care” program néven zajlik a Romániai Máltai Szeretetszolgálat országos szintű programja, amelynek célja, hogy a szervezet ifjúsági csoportjai (Máltai Ifjúság) élelmiszercsomagokkal segítsék az idős embereket. A program egy nagyobb tevékenységsorozat része, a fiatalok régiónként dolgoznak együtt.

Október 26-án a szatmárnémeti, nagybányai és máramarosszigeti önkéntesek szerveztek közös akciót.

Székely Róbert, a program koordinátora a programról a Romkat.ro-nak nyilatkozva kiemelte, hogy ez a tevékenység hiánypótló a szervezet szolgáltatásai között. Ugyanis elősegíti a csapatmunkát a különböző fiókszervezetek önkéntesei között, kapcsolatokat teremt, és a legfontosabb, hogy segítséget nyújt az idősek számára.

Régiókra osztották fel az országban működő aktív fiókszervezeteket, akik külön csoportokban dolgoznak.

A fiatal önkéntesek egy városban együtt osztják ki a csomagokat, de mindegyik fiókszervezet kap ötven-ötven csomagot, amelyeket a saját városukban osztanak ki − ismertette Székely Róbert.

A Máltai Szeretetszolgálat világszerte a hit védelmét és rászorulók megsegítését tűzte ki céljául. A „Youth for care” program is ennek fényében zajlik.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria