Hálaadással zárták az akadémiai évet a gyulafehérvári papi szemináriumban

Külhoni – 2024. július 2., kedd | 15:45

A gyulafehérvári székesegyház felszentelésének főünnepén, június 28-án, pénteken, a papszentelést megelőző estén tartották a gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről Nevezett Szeminárium akadémiai és szemináriumi évzáróját.

A hálaadásra összegyűlteket elsőként Kiss Szilárd főmagiszter köszöntötte, majd Oláh Zoltán intézetigazgató mondott tanulmányi évértékelő beszédet. Utána András István szemináriumi rektor osztotta meg gondolatait az ünneplő közösséggel.

A szeminárium legfőbb elöljárója, Kovács Gergely gyulafehérvári érsek háláját fejezte ki az elmúlt akadémiai és szemináriumi évért, ugyanakkor ráirányította a vakációra készülő kispapok figyelmét arra, hogy a szünidő alatt se feledjék: papi hivatásuk ápolása mindennapos feladat, a lelki életben így nincs vakáció.

Az akadémiai év ünnepélyes lezárását a szeminárium kórusának énekei tették felemelőbbé. A közös ünneplés a papnevelő intézet kápolnájában folytatódott, ahol sor került a hálaadó Te Deum eléneklésére, majd az ünnepség a kanonokok vesperásával zárult a székesegyházban.

A kanonoki vesperást megelőzően a szeminárium közössége a főtemplomban részt vett a Lászai János halálának 500. évfordulójára létrehozott kiállítás megnyitóján.

Forrás: Seminarium Incarnatæ Sapientiae Facebook-oldala/Romkat.ro

Fotó: Kováts Álmos Botond/SIS

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria