Idén személyesebb hangvételű volt az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás találkozója

Külhoni – 2019. október 29., kedd | 14:59

„Teljesen eggyé legyenek” – ez volt a mottója az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás (EKKM) által szervezett első konferenciának. Az eseménynek a Szentegyháza melletti Hargita Keresztyén Tábor adott otthont, ahova október 25-én este több mint 180 résztvevő érkezett Erdély és a Partium különböző részeiből.

Az előző években hasonló időpontban szervezték meg az EKKM-találkozót Erdély valamelyik nagyvárosában. Az idei konferencia annak köszönhető, hogy a szervezők úgy érezték, hogy a Szentlélek arra vezeti őket, hogy a találkozó családiasabb, személyesebb hangvételű legyen, és biztosítsa az erdélyi karizmatikus közösségek kapcsolatépítését, egységben való növekedését.

A résztvevők a hétvége alatt több témán keresztül mélyítették el, hogy mi az, ami feszültséget kelt az életükben, közösségeikben, hogyan tekintenek a feszültségre és mit kezdenek vele, illetve hogyan juthatnak nagyobb egységre a kapcsolataikban a helyes kommunikáció által. Sófalvi Szabolcs marosszentgyörgyi polgármester tanúságot tett arról, hogy a gyakorlatban, élesben hogyan lehet megélni mindezt a családban vagy akár a politikában is. A szombat délutánt csapatépítő játékok tették színesebbé, illetve Szénégető István családpasztorációs referens lelkipásztor segítette a résztvevőket az egységet megtalálni a különbözőségek ellenére.

Nagy hangsúlyt fektettek a kiscsoportos beszélgetésekre is, melyek keretében alkalom nyílt a kapcsolatépítésre, ismerkedésre és megosztásra. Nem maradhatott el a közös imádság, a közbenjáró ima és a szentmise sem, amelyet Fülöp László celebrált. A szülők örömére szolgált, hogy az általános és középiskolásoknak egyaránt szervezett párhuzamos programot a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat csapata, Varga Henrietta és párja.

Forrás: Kovács Imola/Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás

Fotó: Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria