Idén a Szent Erzsébet Társulás számára gyűjtenek az „Angyalok a városban”

Külhoni – 2020. november 18., szerda | 14:03

„Angyalok a városban” elnevezéssel szervez jótékonysági akciót Marosvásárhelyen Baranka Katalin, a II. Rákóczi Ferenc katolikus líceum volt diákja. A kezdeményezés főcélja, hogy megteremtse a Szent Erzsébet Társulás által vezetett gyerekotthonban az ünnepi hangulatot.

Kata, aki líceumi évei alatt a Máltai Szeretetszolgálat önkéntese volt, és az iskola életében is mindig tevékenyen vette ki a részét, a RomKat.ro portál kérésére elmesélte, hogyan kezdődött a jótékonykodás.

„A terv csírájában még rákóczis diákkoromban született meg, amikor tizenkettedikben egy filozófiaórán ötletbörzét tartottunk arról, hogy fiatalként hogyan alkothatunk maradandót. Sok ötlet született és valósult meg abban a félévben. Többen fát ültettek, néhányan pedig jótékonykodni szerettünk volna. Máltais önkéntesként ez állt igazán közel hozzám, és erre a programra szép kis csapatot sikerült magam köré gyűjtenem. Kézzel készített képeslapjainkat, apró díszeinket adtuk el, és annak az árából vásároltunk élelmiszercsomagot karácsonyra az otthon ülő idős embereknek, akiket a vásárhelyi plébániákkal együttműködve kerestünk meg. A programnak az »Angyalok a városban« nevet adtuk.”

Kata, aki a Babeş-Bolyai Tudományegyetem szociális munka szakos hallgatója, öregdiákként is szeretné folytatni ezt a programot, az iskola jelenlegi diákjainak bevonásával. Ebben az évben Pál atya, Bakó Béla Pál OFM árvái számára szerveznek gyűjtést, amelyből karácsonyestén az ünnepi vacsorát fogják biztosítani, valamint egy-egy pár cipőt vásárolni 30 gyerek számára. A programba az iskola jelenlegi diákjai közül 15 lány kapcsolódott be, akik nemcsak a pénzgyűjtést és vásárlást bonyolítják, hanem amennyire a lehetőségek engedik, felkeresik a gyerekeket, tevékenységeket szervezve nekik.

Az önkéntesek felkerestek számos vásárhelyi üzletet, és a bekapcsolódó boltokban egy-egy adománydobozt helyeztek ki, amelybe a vásárlók beletehetik adományaikat. A vásárhelyi és környékbeli templomokban is végeznek hasonló gyűjtést, továbbá a közösségi oldalakon. Az önkéntesek úgy tervezik, hogy a gyerekeket kis csoportokban elviszik majd cipőüzletbe, hogy maguk válasszák ki a cipőjüket, amelyet az adományokból megvásárolnak számukra.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria