Ifjúsággal foglalkozó szervezetek találkozóját tartották Csíksomlyón

Külhoni – 2022. június 11., szombat | 12:00

A Keresztirány Erdélyi Katolikus Ifjúsági Szolgálat, az Erdélyi Háló Egyesület, a Gyulafehérvári Caritas, a Máltai Szeretetszolgálat, a Szent Gellért Alapítvány, a Romániai Magyar Cserkészszövetség, az erdélyi ferences szerzetesrend, a Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség és a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) képviselői gyűltek össze június 7-én a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban.

A gyulafehérvári főlelkészség munkatársai mellett a tavaly év végén kinevezett ifjúsági kerületi lelkészek is jelen voltak az összejövetelen.

„Valljuk, hogy mindannyiunk munkája hatékonyabb és eredményesebb tud lenni, ha tudjuk, hogy kire számíthatunk, kitől kérhetünk segítséget, ezért tartottuk fontosnak ezt a találkozást – fogalmaz beszámolójában Lázár Annamária, a FIF munkatársa. – Egy tartalmas napot tölthettünk el egymás társaságában, keresve a kapcsolódási lehetőségeket és a közös pontokat.”

A délelőtt egymás megismeréséről, a szervezetek működésének feltérképezéséről szólt; elhangzott, hogy együtt több mint tízezer fiatalt érnek el Erdélyben. Ebéd után az együtt dolgozás lehetőségét keresték a résztvevők, és néhány konkrétumot is leszögeztek.

„Közel sem merítettünk ki minden témát és kérdést, fontos felismerés volt azonban, hogy bár a különböző szervezetek működése különbözik, abban hasonlítunk, hogy mindannyiunk számára fontosak az erdélyi fiatalok, és feladatunknak tekintjük az értük és velük való közös munkát; mindennek alapját pedig a hit, az istenkapcsolat jelenti számunkra. Megerősítő és bátorító volt a tudat, hogy egyikünk sincs egyedül, és emiatt támogathatjuk egymást. Ezért is volt egyértelmű, hogy van létjogosultsága az ilyen jellegű találkozóknak, és megállapodtunk, hogy lesz folytatás, hiszen a találkozók távlati céljai között szerepel a kapcsolatépítésen túl a tapasztalatcsere, a munkánk összehangolása és az együttműködés kiépítése is, amik tekintetében még bőven van, ahová közösen fejlődni” – írta Lázár Annamária.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: FIF Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria