Ígéretmegújítást ünnepeltek a szociális testvérek Marosfőn

Külhoni – 2022. július 28., csütörtök | 16:31

A Szociális Testvérek Társaságának huszonegy kültagja újította meg ígéretét július 24-én Marosfőn.

Az ígéretek megújítását megelőzően a kültagok háromnapos lelkigyakorlaton vettek részt a társaság marosfői Pax villájában, amelynek történeti gyökereire büszkén emlékeznek a testvérek és barátaik, valahányszor átlépik az üdülőház kapuját.

Ezen a helyen inspirálta a Lélek például Sík Sándort a Borvízforrás című vers írására, amelynek sorai ma is aktuálisak:

„Amarra túl hörög az ágyú:
Kenyérre és virágra vágyó
Emberek vonaglanak ott.
Irtják, irtják az Isten képét!
Életemért, a máig épért,
Hol vegyek áldó dallamot?”

A lelkigyakorlat alatti elmélkedésekben, amelyeket Albert Leánder ferences szerzetes vezetett, a kültagoknak lehetőségük volt elmélyíteni hivatásukat.

A hivatás mindenki számára megadatott ajándék, hiszen a keresztségi fogadalom elmélyítésére mindenki meg van hívva – hangzott el. – A Szociális Testvérek Társaságának kültagjai ígéretükkel arra vállalkoznak, hogy a jó Istentől a keresztségben kapott életet még teljesebbé tegyék, hogy felismerjék és megvalósítsák Isten róluk való gondolatát. Az elköteleződéstől rettegő világban jelként vállalják a szerzetesek mellett, hogy érdemes igent mondani a mindennél fontosabb belső életre, és érdemes apró jótettekkel legyőzni a halál kultúráját.

A kültagközösség lelkesítője és szervezője, Fogarasi Edit testvér hálásan zárta az idei év lelkigyakorlatát is, és boldogan adta az ígérettevők kezébe a szociális testvéri küldetést jelképező kis mécsest.

A marosfői templomban történt ígérettételt Boldog Salkaházi Sára mosolya is kísérte az oltárképről.

Szöveg: Homa Ildikó, az erdélyi kerület elöljárója

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria