Jakubinyi György érsek bérmált több mint száz cigány hívőt Sepsiszentgyörgyön

Külhoni – 2019. május 9., csütörtök | 12:09

Nem mindennapi eseményben volt része a sepsiszentgyörgyi Mária, Világ Királynője-egyházközség híveinek május 1-jén, hiszen Jakubinyi György gyulafehérvári érsek a bérmálás szentségét száznál is több roma hívőnek szolgáltatta ki.

A bérmálási szentmisén koncelebrált Hurgoi János érseki titkár, az idén aranymisét ünneplő Szabó Lajos kanonok, Faragó István, Bartos Károly és Sánta Pál plébánosok, illetve Márkus András helyi plébános is. A bérmálás kiszolgáltatása mellett Jakubinyi György akolitussá avatta Vintila Lászlót, aki eddig is tevékenyen kivette részét az őrkői plébánia életéből, de az avatással szolgálata megerősítést nyert.

A gyulafehérvári pasztorációs iroda szervezésében nemrég véget ért a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban tartott hároméves felkészítés, melynek keretében a lelkipásztori munkatársakat képezték ki a szolgálatra. A hároméves képzés után a résztvevők öt tantárgyból tettek vizsgát, amely után a sikeresen vizsgázók világi munkatársak lesznek a plébániákon. Azokat a férfiakat, akik akolitusi szolgálatra jelentkeztek és sikeres vizsgát tettek, az egyházmegye főpásztorai avatják fel az akolitusi szolgálatra.

Forrás és fotó: Jánó Árpád/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria