Karitászönkéntesek és -munkatársak egyházmegyei találkozója Nagybecskereken

Külhoni – 2019. május 10., péntek | 10:31

A Nagybecskereki Egyházmegye plébániáin dolgozó karitászönkéntesek és -munkatársak számára szerveztek találkozót május 3-án a nagybecskereki Nepomuki Szent János-székesegyházban.

A plébániákról érkező csoportokat és tevékenységüket Halmai Tibor, a Nagybecskereki Egyházmegyei Caritas igazgatója mutatta be. A találkozó előadója Fiser János általános helynök, padéi plébános volt, aki az irgalmas szamaritánusról szóló példabeszédről elmélkedett, különösen is arról, ki a mi felebarátunk.

Az összejövetel keretében a verseci és a szajáni plébánia karitászcsoportja mutatta be tevékenységét. A verseciek a közelmúltban kapcsolódtak be aktívabban a karitatív munkába. A szajániak szolgálatát az egész településen elismerik, munkájukba a helyi polgármester, Tóth Zoltán is aktívan bekapcsolódott. A karitászcsoport és a helyi Kolping család között is szoros az együttműködés.

A találkozó során Német László SVD megyéspüspök mutatott be szentmisét a jelen lévő paptestvérek koncelebrálásával.

A szentmise után a plébániaudvaron agapéval és kötetlen beszélgetéssel zárult a rendezvény; a résztvevők megoszthatták egymással személyes tapasztalataikat, ötleteiket, és lehetőség nyílt a kapcsolatépítésre is.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria