Karitászos segítséggel indíthatják be saját vállalkozásukat munkanélküli fiatalok a Délvidéken

Külhoni – 2021. április 26., hétfő | 9:50

A Nagybecskereki Egyházmegyében március 31-én zárult a „Your Job – A te munkád” projekt keretében kiírt pályázat harmadik köre, amely azokat a 18–30 év közötti munkanélküli fiatalokat szólította meg, akik saját vállalkozást szeretnének indítani a helyi Karitász szakmai és pénzügyi támogatásával.

A „Your Job” projekt keretében zajló tevékenységeket az Osztrák Fejlesztési Alap, a Renovabis és az ausztriai Caritas támogatja.

Nagyszámú munkanélküli fiatal érdeklődését keltette fel a pályázati kiírás. Nagybecskerek vonzásköréből több mint százan érdeklődtek a projekt szakmai tanácsadójánál. Végül húszan nyújtottak be pályázatot, tervezett vállalkozásuk leírását és szándéknyilatkozatot a vállalkozás beindításáról. A szakmai bírálóbizottság első körben 14 nagybecskereki, öt rumai, illetve ürögi és öt aleksinaci vállalkozói ötletet tartott megvalósíthatónak.

A fiatal ötletgazdákat négynapos képzéssel jutalmazták, amelyet sikeres vállalkozók és szakmunkatársak tartottak a Tarcal-hegy (Fruška gora) lankáin fekvő Andrevljén április 20–23. között. A képzés után következik majd a végleges döntés arról, hogy kik azok a fiatalok, akik bejegyezhetik első vállalkozásukat, amelyhez a projekt pénzügyi támogatást is biztosít.

A pályázók megismerkedhettek egymással, illetve egy képzés előtti megbeszélésen vettek részt a Nagybecskereki Egyházmegyei Karitász székházában április 20-án. A szervezet foglalkoztatási szakmai tanácsadója, Milica Bogdanov és igazgatója, Halmai Tibor kísérte el őket a képzési helyre, sok sikert kívánva nekik terveik megvalósításához.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria