Kárpátalján is segíti a gyermekek iskolakezdését a Karitász

Külhoni – 2019. augusztus 30., péntek | 16:21

Több mint 300 magyar gyermek iskolakezdését támogatja Kárpátalján a Katolikus Karitász – mondta el Écsy Gábor, a szervezet országos igazgatója Kőrösmezőn megtartott sajtótájékoztatóján augusztus 28-án.

Kárpátalja legtávolabbi magyarlakta településén 30 kisiskolás kapott iskolatáskat és tanszereket, köztük színes ceruzákat, füzeteket, zsírkrétákat. A Karitász Kőrösmezőn, Rahón, Nagybocskón és Técsőn a magyar iskoláknak és óvodáknak átadta azokat a megváltozott munkaképességű dolgozók által elkészített focilabdákat is, melyeket a magyar állam adományozott a gyermekeknek. A Karitász elsősorban Kárpátalja legtávolabbi, legnehezebben megközelíthető településeire juttatja el támogatását a tanévkezdésre.

A Katolikus Karitász „Legyen öröm az iskolakezdés!” mottóval indított segélyakciót, amelynek célja, hogy országos összefogás keretében mintegy 6000 gyermeknek segíthessenek az iskolakezdés első napjaiban.

A Karitász segélyakciójával nem csupán az eszközök beszerzését segíti, de az önkéntesek személyes jelenlétével az egész tanév során biztonságot ad a családoknak, és szükség szerint segíti őket a mindennapi terhek könnyítésében.

A akcióhoz szeptember 15-ig lehet csatlakozni. Az 1356-os telefonszámon az adományozók hívásonként 500 forinttal támogathatják a nehéz helyzetben lévő családok gyermekeinek beiskolázását.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Vermes Tibor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria