Képzést tartott a nagybecskereki karitász a koronavírus-fertőzések terjedésének csökkentéséről

Külhoni – 2020. szeptember 17., csütörtök | 16:59

A Nagybecskereki Egyházmegyei Caritas A koronavírus-fertőzések terjedésének csökkentése közösségeinkben címmel, a szerbiai országos karitász kezdeményezésére és az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) támogatásával szakmai előadást és képzést szervezett a nagybecskereki székesegyházban szeptember 11-én.

A képzésen a Nagybecskereki Egyházmegye püspökségi és plébániai alkalmazottai, a karitász munkatársai, valamint önkéntesei vettek részt, összesen több mint harmincan.

A képzést Branka Trišić orvos, az országos karitász munkatársa tartotta.

Halmai Tibor, a nagybecskereki Caritas igazgatója elmondta: a népszerű karitászrendezvényeket, az önkéntesek találkozóit és képzéseit mindig nagyon sokan látogatják. A koronavírus-járvány miatt azonban ezúttal kevesebben vettek részt a programon.

Nagyon sok önkéntes már a veszélyeztetett korosztályhoz tartozik, és ezért nem szívesen vállalták a rendezvényen való részvételt, annak ellenére, hogy képzés szervezői minden szükséges óvintézkedést megtettek; biztosítottak fertőtlenítőszert, maszkot, és az előírt távolság megtartására is lehetőség volt a székesegyházban.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria