Két egyházmegyei hittantábort is szervezett idén a nagybecskereki püspökség

Külhoni – 2022. július 23., szombat | 12:53

Idén ismét megrendezték a Nagybecskereki Egyházmegye nyári hittantáborát Szajánban. A nagy érdeklődésre való tekintettel két tábort is tartottak, az elsőt június 28-tól július 1-ig, a másodikat pedig július 12-től 15-ig. Szabó Laura és Kovács Noémi animátorok beszámolóját olvashatják a második táborról.

A tábor lelke Elias Ohoiledwarin SVD atya, aminek a gyerekek nagyon örültek, mivel mindennap újabb és újabb érdekességekkel drukkolt elő. Segítségére fiatal animátoraink és tapasztalt hitoktatóink voltak. A tábor a nagybecskereki püspökség jóvoltából valósulhatott meg.

A nyitó szentmisét Chavvakula Lourdu verbita szerzetes pap tartotta, aki indiai származású, de már tizenhét éve Magyarországon él, s a püspök meghívására ellátogatott táborunkba.

A tábor mottója ez volt: A Föld a mi közös otthonunk! Erre a témára épült minden foglalkozásunk. A második táborban az idősebb korosztályú gyermekek vettek részt a Bánát különböző területeiről. Hatvan táborozónk volt, akikre hatalmas szeretettel ügyelt húsz felnőtt animátor.

A jókedv mindennap biztosítva volt, váltakozó programok által. Kézműveskedtünk, színészkedtünk, sportoltunk, előadásokra jártunk, táncház alkalmával fejlesztettük ismereteinket, megismertük a méhészet fortélyait, és persze mindennap szentmisén is részt vettünk.

Szállás gyanánt sátrak és a plébánia épületének szobái szolgáltak, idősebb vezetőink a Kolping-házban voltak elszállásolva. Biztosítva volt a napi négy étkezés, melyet a vadászegyesület termében fogyasztottunk el. A tábor során meglátogatott minket Tapolcányi Emánuel atya. Lourdu atyával együtt nagy örömünkre Antonio Kalumbo verbita szerzetes testvér is eljött táborunkba, aki angolai származású, országáról ismeretterjesztő bemutatót is tartott a gyerekeknek, így bővítve tudásunkat.

Német László SVD püspök atya is meglátogatta a táborozókat Fehér Roland atya kíséretében. A gyermekek örömmel mutatták be, hogy megtanultak angolul énekelve és táncolva imádkozni, ebben a püspök atya is boldogan vett részt.

A nagy meleg sem vette el a kedvét a táborozóknak, szép barátságok születtek, és még arról is tanultak, hogyan kell egy nagy közösségben viselkedni.

Záró szentmisével ért véget táborunk, és boldogan jelentette ki mindenki, hogy jövőre ezen a helyen ismét látni fogjuk egymást.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria