Kovásznán mutatott be szentmisét Böjte Csaba OFM

Külhoni – 2021. november 17., szerda | 15:11

A szegények világnapján, november 14-én Böjte Csaba ferences szerzetes mutatott be ünnepi szentmisét a kovásznai Szent István király-templomban.

Mindenki vessen számot, mi a valóban fontos érték az életében. Mennyi „szemét” is összegyűlik sokszor... Lelki gazdagságunk sokszor sokkal kevesebben múlik, mint azt legtöbbször gondolnánk – emelte ki a szentmisében Böjte Csaba.

Ha a jövőnkre figyelünk, mit látunk, mi vár ránk? – tette fel a kérdést szentbeszédében. – A bölcs ember mindig előre néz. Sokan sötét jövőt festenek az emberiségnek a globális felmelegedést, a társadalmi feszültségeket, a migrációs válságot, a koronavírus-járvány okozta nehézségeket hangsúlyozva, amelyek hallatán könnyen összeszorul az ember szíve. Fontos azonban tudni, hogy

a keresztény ember nem a világ végére készül, hanem az Úrral való találkozásra, az ő akaratának beteljesedésére,

hiszen a Miatyánkban is azt imádkozzuk: „Jöjjön el a Te országod!” Isten szeretetének kiteljesedését reméljük, hisszük és várjuk. Ezért dolgozunk – hangsúlyozta a ferences szerzetes.

„A mai vasárnapot az Egyház a szegényeknek szenteli. A felhalmozott javak egy része halálunk után a szemétbe kerül. Ezzel a szellemmel kezdjünk gyűjteni. Ami szükséges a létedhez, azt vedd meg, azt birtokold, de fölösleges limlommal ne töltsd meg a házadat és az életedet, mert csak szemét lesz belőle. Amiért most verejtékes munkával küzdesz, hogy megszerezd, lehet, hogy nem fog kelleni senkinek. Nézzünk szembe ezzel a valósággal” – buzdította a híveket Böjte Csaba OFM, azért fohászkodva, hogy szolidárisak legyünk, szeretetben éljünk, tudatosan azt vegyük magunkhoz, amire szükségünk van, azt viszont bátran vegyük is magunkhoz, de fölösleges teherrel ne nehezítsük se a magunk, se szeretteink lelki hátizsákját.

A szentmisén kántori szolgálattal közreműködött Kolozsi István, a kovásznai Boldog Apor Vilmos Otthon vezetője; az otthon gyermekei énekeltek.

Az ünnepi alkalom végén Péter Arthur plébános megköszönte Csaba testvér szentbeszédét.

Forrás: Romkat.ro

Szöveg: Jánó Árpád akolitus

Fotó: Nagy Árpád Botond

Videó: Magnificat.ro YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria