Legyen öröm az iskolakezdés – a Délvidéken is!

Külhoni – 2020. szeptember 9., szerda | 18:44

A Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés elnevezésű segélyakciója keretében a Délvidékre juttatott el iskolakezdési támogatást. Az iskolakezdést segítő, határon túliakat is támogató akció még szeptember 15-ig tart.

Több mint 60 kisdiák – a hátrányos helyzetű gyermekeket segítő Lurkóházak és a Szabadkai Nagycsaládos Egyesület által támogatott elsősök, valamint a muzslyai gyerekek – kapott vízfestéket, gyurmát, zsírkrétát és színes ceruzát, továbbá a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Tankönyvellátó támogatásának köszönhetően jelképes ajándékként magyar olvasókönyvet is az iskolakezdésre.

Öt településen, Szabadkán, Muzslyán, valamint ahol Lurkóház található: Hajdújárásban, Dreán és Óbecsén vehettek át csomagot a rászoruló elsősök.

A Katolikus Karitász 2017-ben kiterjesztette a határon túliak számára is az iskolakezdő segélyakcióját. A szervezet azokat az iskolásokat kívánja támogatni, akik a történelmi Magyarország területén élnek, s száz évvel a trianoni döntés után, a szórványmagyarságban is őrzik identitásukat, ápolják a nemzeti hagyományokat.

Az adományozóknak köszönhetően Kárpátalján idén több mint 200 diák kapott iskolatáskát, tanszereket, eszközöket.

A segélyprogramhoz szeptember 15-ig lehet még csatlakozni:

• A 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 forint támogatást jelent);

• Online adományozással a Karitász honlapján keresztül;

• A Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó (archív): Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria