Lisieux-i Kis Szent Teréz ünnepe a marosszentgyörgyi Kármelben

Külhoni – 2021. október 6., szerda | 14:28

Október 1-jén búcsúünnepet ültek a marosszentgyörgyi Kármelben. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és igehirdetője a Gyulafehérvári Főegyházmegye főpásztora, Kovács Gergely volt.

A Kis Szent Terézről nevezett marosszentgyörgyi kármelita kolostornak két búcsúja van, mindkettőre számos hívő érkezik a nővérekkel együtt ünnepelni, imádkozni: az egyik július 16., a rend titulusa, a Kármelhegyi Boldogasszony ünnepe, a másik október 1., a kolostor védőszentje, a Gyermek Jézusról és a Szent Arcról nevezett (Lisieux-i Kis) Szent Teréz szűz és egyháztanító ünnepe.

„Nem a halál jön majd értem, hanem a Jóisten. Az égbe megyek… Be fogok lépni a kiválasztottak lakhelyére, látni fogom a szépségeket, amelyeket emberi szem soha nem látott, hallom majd a harmóniát, amelyet fül még nem hallott, örvendezni fogok az örömben, amelyet emberi szív soha meg nem tapasztalt. Egy nap a paradicsomban találjuk magunkat, és az igazi boldogságot fogjuk élvezni.” Lisieux-i Szent Teréz, a kis út szentje vallotta, élte és tanította: nemcsak a nagy, látványos, különleges tettek vezetnek az égbe; az életszentség a mindennapok kis cselekedetei és a mögöttük húzódó nagy szeretet által bárki számára elérhető.

Október 1-jén, Lisieux-i Szent Teréz emléknapján a marosszentgyörgyi kármelita nővérek közössége délután ünnepi vesperást énekelt, majd rózsafüzért imádkozott. Az ünnepi szentmisét a kolostor kertjében mutatta be Kovács Gergely érsek.

A főpásztor szentbeszédében minden jelenlévőt arra bátorított, hogy vállalja Lisieux szentjének kis útját, mert Szent Teréz példáját követve nagy dolgok születhetnek.

A szentmise végén megáldották a nővérek által gyűjtött rózsaszirmokat, amelyeket a szentmisén részt vevő hívek magukkal vihettek.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria