Lucsok Miklós OP püspök: Maradjunk a világosság és a béke emberei

Külhoni – 2023. január 12., csütörtök | 12:57

Január 8-án vasárnap, a Julianus-naptár szerinti karácsonyi ünnep második napján a munkácsi Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott liturgiát Luscsák Nílus OFM püspök, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye apostoli kormányzója és Lucsok Miklós OP, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye apostoli adminisztrátora együtt mutatták be, az egyházmegye számos papjának részvételével.

Az ünnepi liturgián Lucsok Miklós OP püspök mondott szentbeszédet.

Prédikációjában a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye apostoli adminisztrátora hangsúlyozta: Isten emberré válik, ami azt is jelenti, hogy bizonyos értelemben gyengévé lesz, hogy az ember megismerhesse és elfogadhassa Istent.

„A megtestesülés titka az, hogy az ember, mint gyermeket, elutasíthatja Istent. Az a tragédia, amikor elutasítjuk Istent, hiszen az erős Isten szabadságot adott nekünk.

Ő alázatosan jön és hív magához minket: »Jöjjetek hozzám, hallgassátok Fiamat, kövessetek engem, szolgáljatok, áldjatok…«”

Nincs szeretet szabadság nélkül. Isten minden pillanatban lehetőséget ad a visszatérésre.  A Mindenható ugyanakkor erőt is ad, hogy a világosság emberei maradjunk.

Arra kaptunk meghívást, hogy a világosság és a béke hordozói legyünk

– emelte ki szentbeszédében Lucsok Miklós OP püspök.

Forrás és fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria