Magyar szentekről szóló könyvet ajándékoznak Ferenc pápának

Külhoni – 2019. május 31., péntek | 19:40

Magyar szentekről szóló könyvet ajándékoz Ferenc pápának a magyar kormány a Szentatya csíksomlyói látogatása alkalmával.

A nagyváradi Szent László-templom oltárképe

A történelem során negyedik alkalommal keresi fel római katolikus egyházfő a magyar keresztényeket. Ezúttal egy kultikus, ősi Szűz Mária-kegyhelyet látogat meg a pápa, a magyar kormány pedig emlékezetessé tenné a különleges alkalmat – így fogalmazott május 31-én délután Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az M1 aktuális csatornán. 

Amint mondta, azt az üzenetet szeretnék közvetíteni a Szentatya felé, hogy a magyar kereszténység ősi, és sokat tett az egyetemes Egyházért, szentek sorát és országok védőszentjeit adta. Ennek megfelelően magyar szentekről szóló könyvet adnak át olasz fordításban Ferenc pápának, akinek lehetősége lesz megtekinteni Szent László-ereklyéit is.

*

A magyar kormány a pápalátogatás és a csíksomlyói búcsú közötti hat napra gazdag eszmetörténeti, társadalmi, illetve kulturális programsorozatot szervez. Ennek részeként a Magyarságkutató Intézet hét erdélyi városban 144 előadást tart majd.

A miniszter úgy fogalmazott: a programok jelentősége abban van, hogy érezzék a székelyföldiek, az erdélyi magyarok, hogy egy nemzet vagyunk, és „a kereszténység ölel bennünket egy egységbe”.

Forrás: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria