Máriaradnára is ellátogattak a romániai idegenvezetők országos konferenciájának résztvevői

Külhoni – 2019. november 7., csütörtök | 10:41

A Temes Megyei Turizmusfejlesztési és Népszerűsítési Egyesület a Temes Megyei Tanács, számos temesvári és aradi turisztikai cég, továbbá a Temesvári Római Katolikus Egyházmegye támogatásával október 31. és november 3. között országos idegenvezetői konferenciát szervezett Temesváron és Aradon.

A rendezvényen a romániai idegenvezetők országos szövetségének több mint száz tagja vett részt. A program keretében a szakemberek felkeresték a máriaradnai kegytemplomot és kolostort, ahol megismerkedtek a kegyhely, a bazilika és a kolostor történetével, illetve a komplexum turisztikai szempontból vonzó látványosságaival.

A vendégek információkat kaptak a kegytemplom programjáról, valamint a helyi turisztikai lehetőségekről,  mint az idegenvezetés, az étkezési lehetőség, a kisebb vagy nagyobb csoportokkal történő látogatás. A résztvevőket a kegytemplomban és a kolostor múzeumában Cădărean Ion lelkipásztor, a múzeum adminisztrátora és Boda Ferenc templomgondnok vezette körbe.

A fogadtatás is különleges volt: a vendégek orgonaszóra léptek be a kegytemplomba, a helyiek ugyanis megszólaltatták a bazilika 1908-ból származó Wegenstein orgonáját.

Végül a szervezők a kolostor refektóriumában hagyományos sváb menüvel vendégelték meg a konferencia résztvevőit.

Forrás: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Lia Voinea

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria