Megújul a temesvári piarista templom tetőszerkezete

Külhoni – 2021. november 9., kedd | 16:23

A Teleki László Alapítvány a Rómer Flóris-terv keretében 25 millió forint (vagyis 337.500 lej) értékű összeggel járult hozzá a temesvári piarista templom felújításához.

A munkálatok első és második szakaszát a Teleki László Alapítvány anyagi támogatásának köszönhetően sikerült elvégezni.

A felújítás során a következő munkálatok valósultak meg: a tetőn lévő elavult cserepek, a régi rozsdás csatornák és lefolyók, a cserepeket tartó elkorhadt lécek, gerendák és szarufák levétele. Ahol szükséges volt, kicserélték a gerendákat és a szarufákat. A tetőre új lécek, cserepek, cinklemezek, cinkcsatornák, lefolyók, könyökcsatornák kerültek, és felszereltek hófogókat is. Felújították továbbá a régi díszítőelemeket.

A harmadik szakasz munkálatait 15 millió forint, vagyis 202.500 lej értékben a magyar kormány templomfelújítási programjának köszönhetően, valamint a hívek adományából sikerül megvalósítani. Ebben a szakaszban folytatódik a templomtető renoválása. Megújul a templomhoz tartozó, a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum két épületszárnyát a templom épületével összekötő folyosók tetőszerkezete is; kicserélik a fa tartószerkezet nagy részét. Mindemellett új cinklemezborítást kap a sekrestye tetőzete is.

A munkálatokat a Bogdán Gábor által vezetett BG Contec cég végzi.

Forrás és fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria