Meleg ebéddel ajándékozták meg a rászorulókat Nagybányán

Külhoni – 2021. december 20., hétfő | 9:00

Adventi, ünnepre hangoló segélyakciót szervezett a nagybányai Szentháromság-plébánia: egy héten át, december 13. és 19. között meleg étellel támogattak rászoruló családokat, magukra maradt időseket.

November utolsó hetében indult a rászorulóknak adventben meleg ebédet biztosító kezdeményezés a nagybányai Szentháromság-plébánián. Három héten át támogatást gyűjtöttek, valamint a rászoruló kedvezményezettek adatait szerezték be.

Az adakozók több mint 5000 lejjel (kb. 370 ezer forint) járultak hozzá a kezdeményezés támogatásához, a szeretetszolgálat akciójának pedig közel harminc olyan kedvezményezettje van, akiknek nehéz helyzetét ismerősök, szomszédok, rokonok jelezték a plébánián. December 13-án kezdték el házhoz szállítani a meleg ételt, a támogatást egy héten át, december 19-ig folytatták a plébánia önkéntesei.

Szmutku Róbert esperes-plébános idős, egyedülálló személyeket, szerény anyagi körülmények között élő kisgyermekes családokat, mozgáskorlátozott betegeket látogatott meg, és a sok támogató jóvoltából meleg ebédet ajándékozott nekik, hozzájárulva ezzel az ünnepre való készületük szebbé tételéhez, adták hírül a nagybányai Szentháromság-plébánia Facebook-oldalán.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria