Milyen időjárásra készüljenek a csíksomlyói zarándokok?

Külhoni – 2019. május 31., péntek | 17:20

Változékony időjárásra számíthatnak a zarándokok Ferenc pápa csíksomlyói látogatásakor – tájékoztatta május 31-én a Székelyhon.ro portált a Szeben megyei regionális meteorológiai központ ügyeletes munkatársa.

Már péntek éjszaka esőzések várhatók, a szombatot pedig igen kiszámíthatatlan időjárás jellemzi majd: a napsütés mellett többször várható jelentős mennyiségű csapadék, zápor, zivatar. Utóbbiakat jégeső is kísérheti, sőt villámlásokra is lehet számítani.

A meteorológus kiemelte: egész nap biztosan nem fog esni, de nagy valószínűséggel többször is elered majd az eső. Szombat reggel 6–7 órakor 10 Celsius-fok körül alakul a csúcshőmérséklet, a déli órákra 22–23 Celsius-fokra lehet számítani.

Közben a pápalátogatásra létrehozott állami biztonsági bizottság újabb közleményében azt tanácsolta a zarándokoknak, hogy mindenképp vegyék figyelembe a meteorológiai előrejelzéseket, és annak megfelelően öltözködjenek. Ha pedig szélsőségesre változna az időjárás, távolodjanak el a fáktól, villanyoszlopoktól és reklámtábláktól a balesetek elkerülése érdekében.

Végül azt javasolják, hogy ha valaki bármilyen sürgősségi esetet észlel, azonnal értesítse a helyszínen lévő szakembereket, vagy tárcsázza a 112-es egységes segélyhívószámot.

A zarándokok számára megfogalmazott praktikus egészségügyi tanácsokat ITT olvashatják.

Forrás: Székelyhon.ro

Fotó: Kristó Róbert (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria