Mintegy 800 fiatal kapott támogatást a nagybecskereki YourJob projektben

Külhoni – 2021. szeptember 20., hétfő | 13:04

A szerbiai Caritas, valamint a nagybecskereki püspökségi Caritas YourJob projektjének eredményeit mutatták be szeptember 17-én, pénteken a Vojvodina szálloda konferenciatermében Nagybecskereken. Az értekezleten részt vettek vállalkozók, jelöltek, a helyi önkormányzat képviselői, azon intézmények és szervezetek képviselői, amelyek támogatást nyújtottak vagy részt vettek a projekt megvalósításában.

A YourJob projektet az Osztrák Fejlesztési Ügynökség, a Renovabis és a Caritas Austria finanszírozza, és nevükben Karin Traunmüller miniszteri tanácsadó és Tobias Noelke, a Caritas Austria regionális projektkoordinátora vett részt. A helyi önkormányzat nevében Čedomir Janjić, a Városi Képviselőtestület elnöke beszélt a fiatalok foglalkoztatását támogató projektekről.

„A YourJob projekt jelentős lépéseket tett a fiatalok gyorsabb foglalkoztatása felé, és számos szervezetet érintett. A munkáltatók jelenléte, a velük való kapcsolattartás nagyon fontos, mert végül is ők döntik el, hogy kit és mennyi időre foglalkoztatnak” – mondta Milica Bogdanov, a YourJob Ifjúsági Inkubátorának munkatársa.

Az elmúlt két évben mintegy 800 nagybecskereki és környékbeli fiatal kapcsolódott be valami módon a projektbe, különféle képzések, szakmai tanfolyamok, szakmai gyakorlatok valósultak meg. Ennek köszönhetően sikerült elérni, hogy a programban részt vevő fiatalok 63 százaléka kapott munkát és kilenc új vállalkozás indult be.

„Nagyon fontos volt, hogy érdeklődő fiatalokat találjunk, mert kiderült, hogy átfogó segítségre van szükségük saját vállalkozásuk elindításához és később is a működés első évében. Mindenekelőtt információkra van szükségük a különböző támogatási lehetőségekről” – mondta Marina Kostić, a YourJob projekt nemzeti koordinátora.

Fiatal vállalkozók is elmondták tapasztalataikat a karitásszal való együttműködésről és a projektben való részvételről, egészen a saját vállalkozás elindításáig.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria