Mirko Štefković nagybecskereki megyéspüspök a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott

Külhoni – 2024. július 4., csütörtök | 13:47

Július 3-án, szerdán délelőtt Mirko Štefković megyéspüspök Nagybecskereken, a püspökség épületében fogadta Pásztor Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét, akivel együttműködésük részleteiről egyeztettek.

Pásztor Bálint a nagybecskereki püspökkel tárgyalva hangsúlyozta, hogy a bánáti magyarok őrzik magyarságukat, kultúrájukat, hagyományaikat és rendkívül fontos számukra az egyházmegyével való szorosabb együttműködés, amiben a VMSZ az itteni magyarokat kiemelten támogatja.

Pásztor Bálint örömét fejezte ki, amiért a bánáti hívek Mirko Štefković személyében olyan főpásztort kaptak, aki már korábban, a szabadkai egyházmegyében végzett szolgálata során is tanúbizonyságot tett szakmaiságáról, ergyüttműködőképességéről, emberséges hozzáállásáról.

Mirko Štefković püspök elmondta, megtiszteltetésnek tartja a belé vetett bizalmat. Hangsúlyozta, hogy az egyházmegye minden hívőjének a szolgálatában fog állni, szorosan együttműködve legközelebbi munkatársaival, az egyházmegye papjaival. Kijelentette, továbbá, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy felkarolja mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak az egyházmegye fejlődéséhez, az itt élő emberek mindennapi életéhez.

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Tomislav Dedović-Tomić

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria