Nagybecskereken elkezdődött a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia plenáris ülése

Külhoni – 2021. június 1., kedd | 17:58

Német László SVD nagybecskereki püspök elnökletével kezdődött el a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia XXXVIII. plenáris ülése május 31-én, Nagybecskereken. Az ülésen jelen van Luciano Suriani, Szerbia és Luigi Pezzuto, Montenegró apostoli nunciusa.

Ferenc pápa az Amoris laetitia szinódus utáni apostoli buzdítás megjelenésének ötödik évfordulóján meghirdette a család évét a világegyházban. A szerbiai püspökök megvitatják a család éve püspökségi szintű ünneplését a bejelentett püspöki szinódus keretében a következő témával: „A szinodális egyházért: szeretetközösség, részvétel és küldetés”.

Tekintettel arra, hogy a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia jelenlegi elnökének és titkárának ötéves mandátuma lejár, az ülés folyamán szavaznak a tisztségek betöltéséről is. A szerbiai püspökök a második napon megvitatják az iskolai hitoktatás témáját, valamint az elhagyatott és romos templomok helyzetének megoldásával is foglalkoznak, ami elsősorban a Vajdaságot érinti.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria