Nagyszülők és idősek lelkinapja Máriaradnán

Külhoni – 2021. július 29., csütörtök | 10:00

A Temesvári Római Katolikus Egyházmegyében július 26-án, a Szent Anna és Szent Joachim-napi máriaradnai zarándoklat keretében lelkinapot szerveztek nagyszülőknek és időseknek.

Ferenc pápa az Amoris laetitia-családév keretében bevezette a „gyökereket őrző” nagyszülők és idősek napját, Szent Joachim és Szent Anna liturgikus ünnepéhez kapcsolódóan. A Szentatya arra hívta a közösségeket, hogy a plébániákon emlékezzenek meg a nagyszülőkről és az idősekről, a szentmiséken imádkozzanak értük, s lehetőség szerint szervezzenek nekik megfelelő lelki programot vagy keressék fel őket otthonukban.

A pápa kérésének megfelelően szerveztek lelkinapot nagyszülőknek és időseknek Máriaradnán július 26-án, a Szent Anna és Szent Joachim-napi zarándoklat keretében, amelyre a Temesvári Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó több településről érkeztek csoportok: így például Arad – Mikelaka, Arad – Séga, Majláthfalva, Temesvár IV – Józsefváros, Temesvár VI – Tesöld, Temesvár VII – Szabadfalu, Lugos, Szörénybuzás katolikus plébániájáról.

Az idősek és nagyszülők máriaradnai lelkinapja szentmisével kezdődött, amelyet Szilvágyi Zsolt pasztorális helynök, temesvár-józsefvárosi plébános mutatott be, a híveket kísérő egyházmegyés papok koncelebrálásával.

A szentmise után a jelenlévők közös keresztutat végeztek a kegyhely mögött magasodó dombon.

Délután tanúságtételeket hallhattak a résztvevők „A hit megélése, hivatás és küldetés időskorban” témában.

Az ezt követő kiscsoportos beszélgetéseken elhangzottakat plénumon foglalták össze, majd közös imával zárták a napot.

Forrás és fotó: Gerhardus.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria