Nagyváradra látogattak a szatmári püspökség munkatársai

Külhoni – 2022. november 15., kedd | 9:00

Schönberger Jenő megyéspüspök vezetésével a nagyváradi püspökségre látogattak a szatmári püspöki hivatal munkatársai november 10-én. A vendégek szentmisén vettek részt a püspöki palota kápolnájában, majd betekintést nyertek a nagyváradi egyházmegye évezredes kulturális örökségébe, és találkoztak az egyes adminisztrációs és pasztorális irodák munkatársaival.

Harmincegy hivatali munkatárs érkezett Szatmárnémetiből a megyéspüspök vezetésével a nagyváradi római katolikus püspöki palotába, ahol Böcskei László megyéspüspök fogadta őket.

A vendégek megtekintették az egyházművészeti gyűjteményt, majd szentmisén vettek részt.

A látogatásról Schönberger Jenő püspök a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Facebook-oldalán található videóban elmondta: immár hagyomány, hogy a munkatársakkal minden évben csapatépítő jelleggel ellátogatnak valahová, ahol kulturális, teológiai ismereteiket is tudják bővíteni.

Várad csodálatos hely, nagyon kevesen jártak még a püspöki palotában – tette hozzá –, legtöbben csak hallották, hogy milyen szépen felújították, s mi van ott. Böcskei László püspök mindig nagy szívvel van mindenki iránt, mindenkit szeretettel fogad, minket is meglepett: nem gondoltuk, hogy ennyi lehetőséget biztosítva és ekkora szeretettel fogad bennünket. Harmincegyen jöttünk, hogy lássuk, mi van Váradon, és nem győzünk betelni a széppel.

Forrás: RomKat.ro

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria