Oktatási intézmények pszichológusainak tartottak továbbképzést Munkácson

Külhoni – 2024. július 10., szerda | 11:40

Július 8-án, a „Gyermekek lelki egészségének támogatása” program keretében Lucsok Miklós OP megyéspüspök tartott továbbképzést a Munkácsi járás oktatási intézményeiben dolgozó pszichológusok számára.

Mit tehetek? Ki vagyok én? Miért vagyok, és mire születtem? Mit kezdjek a bennem lévő „mínuszokkal” annak érdekében, hogy felelősen álljak hozzá önmagamhoz, és honnan merítsem mindehhez az erőt? Hogyan tartsam meg az erőforrásaimat, hogy megsokszorozzam mások számára a jót? Az életemben mi az, amin tudok változtatni? – e kérdések mentén zajlott a találkozó.

Az egynapos intenzív képzésen több mint húsz pszichológus vett részt a munkácsi járás középiskoláiból, óvodáiból, bentlakásos iskoláiból és líceumaiból.

Az oktatási ágazatban dolgozó pszichológusokkal tartott találkozót a „Gyermekek lelki egészségének támogatása” című program keretében szervezték meg. A projektet a „3,5 százalék” nevű civil szervezet valósítja meg, a németországi katolikus egyház kelet-európai segélyszervezete, a Renovabis támogatásával.

Forrás: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Weiss Viktória

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria