Önkénteseket toboroz a gyulafehérvári Young Caritas mozgalom

Külhoni – 2022. május 13., péntek | 9:56

„A változás te vagy!” felhívással önkéntes fiatalokat vár soraiba a Gyulafehérvári Caritas. A Young Caritas mozgalom már tizenöt éve működik és ismerteti meg a segíteni akaró fiatalokkal, hogy mekkora szükség van rájuk. Újra toboroznak: a tevékenységek köre széles, változatos, hiszen ezerféleképpen lehet segíteni.

A Caritas önkénteseinek közösségét és a Young Caritas mozgalmat már 2007 óta építik a főegyházmegyei szervezeten belül, tapasztalataik szerint ugyanis a fiatalok készek jó ügyek mellé állni, áldozatot hozni, de legfőképpen dolgozni jó célokért. Honlapjukon úgy fogalmaznak: szeretnék divatba hozni a szolidaritást, a segítségnyújtást, az önkéntességet.

„A változás te is lehetsz. Ha úgy érzed, hogy szeretnél egy olyan közösséghez tartozni, ahol fantasztikus baráti közösség mellett új ismereteket, tapasztalatokat is szerezhetsz, akkor itt a helyed. Jelentkezz hozzánk önkéntesnek, mert azáltal, hogy adsz, te is gyarapodsz, része lehetsz egy jó csapatnak, mindeközben hasznosíthatod, fejlesztheted képességeidet, tudásodat, és jól érezheted magad. A változás te vagy” – fogalmaznak a felhívásban.

Érdemes fellapozni a különböző régiók portfólióit: ezekből kiderül, hogy milyen tevékenységekhez lehet kapcsolódni Csíkszéken és Gyergyószéken, Háromszéken, Marosszéken, illetve Udvarhelyszéken.

Május 4-én Marosvásárhelyen önkéntes börzét is tartottak a Studium Hubban a marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a komáromi Selye János Egyetem szervezésében.

Sántha Ágnes, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adjunktusa elmondta: azzal a céllal szervezték meg a rendezvényt, hogy bemutassák és népszerűsítsék a helyi civil szervezetek és cégek önkénteskedési lehetőségeit, valamint megismertessék a fiatalokkal az önként vállalt munka előnyeit és szépségét. Azt is érzékeltetni szerették volna a fiatalokkal, hogy az önkéntes munka nem csupán önértékelésüket erősíti, hanem karrierjük építéséhez is jelentősen hozzájárul. Hiszen aki önként végzett szolgálatra tud hivatkozni önéletrajzában, annak jelentkezését előnyben részesíthetik a munkaadók. Ez főként külföldön érezhető, de a rendezvény szervezői az itthoni civil szervezeteket és cégeket is arra szeretnék buzdítani: ajánljanak ilyen lehetőségeket a fiataloknak, és részesítsék előnyben azokat az álláskeresőket, akik önéletrajzukban szívből vállalt munkára hivatkoznak.

A Young Caritas mozgalom önkéntesének IDE kattintva lehet jelentkezni.

Forrás: Gyulafehérvári Caritas/Romkat.ro

Fotó: Orbán Júlia/Gyulafehérvári Caritas

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria