Összehangoló napot tartottak a székelyhídi esperesi kerület fiataljai – KÉPRIPORT

Külhoni – 2022. május 5., csütörtök | 13:14

Lelki feltöltődéssel, kreatív vetélkedőkkel, egyedi zászlók készítésével töltöttek együtt egy napot a székelyhídi esperesi kerület fiataljai az Érmihályfalvához közeli vadászházban április 30-án. A találkozót, amelyen részt vett Böcskei László nagyváradi megyéspüspök is, Bogdán István plébános és Vánkos Alex segédlelkész szervezte.

A napi evangéliumi szakaszból kiindulva Böcskei László püspök a Ferenc pápa által kijelölt szinodális útra hívta meg a jelen lévő diákokat.

A főpásztor arra kérte őket, hogy válaszoljanak néhány kérdésre: Kicsoda számomra Jézus Krisztus? Tapasztaltam-e azt, hogy ő minden helyzetben velem van?

A székelyhídi esperesi kerülethez tartozó gyerekek és fiatalok arról osztották meg tapasztalataikat, hogy ma nagyon sok a magányos ember, pedig Jézus mindig mellettük halad az úton. Ha rá figyelnének, életüket az ő szavaihoz igazítanák, akkor öröm töltené el a szívüket, és másokat is közelebb tudnának vezetni Hozzá.

A találkozót szervező érmihályfalvi diákok hangsúlyozták, hogy az előkészületi munka összekovácsolta a helyi csapatot, és olyan társaikat is sikerült bevonniuk, akik egy ideje már eltávolodtak az Egyháztól.

Szöveg: Solymosán Krisztián

Forrás és fotó: Nagyváradi Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria