Püspöki misével és hegedűkoncerttel ünnepelték az idősek világnapját Nagyváradon

Külhoni – 2022. október 10., hétfő | 9:00

Az idősek világnapját ünnepelték a nagyváradi Caritas Catolica által működtetett Szent Erzsébet Idősek Otthonában október 1-jén. Böcskei László nagyváradi megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be; koncelebrált Vakon Zsolt püspöki titkár és Kohr Balázs, az idősotthon lelkivezetője. A szertartás után Artur Kaganovskiy világhírű hegedűművész előadását hallgathatták meg az otthon lakói.

Böcskei László püspök szentbeszédben Jób könyve kapcsán a küldetés vállalásának fontosságáról beszélt, ami nagy elköteleződést és lemondást feltételez. Az évekkel Isten sok lehetőséget ad, hogy felfedezzük és megéljük az ő jóságát a világban – hangsúlyozta a főpásztor.

Ferenc pápa nagyszülők és az idősek világnapjára küldött üzenetét felidézve a nagyváradi megyéspüspök emlékeztetett, hogy az öregedés nem csupán a test természetes elhasználódása, nem is az idő visszafordíthatatlan múlása, hanem lehetőség is.

A hosszú élet nem büntetés, hanem ajándék – hangsúlyozta a főpásztor. – Az időskornak nem a visszavonulást kell jelentenie. Idősen is meg kell találni a helyünket a világban és a közösségben. Szükség van egy bizonyos dinamikára, és mindez azzal kezdődik, hogy ne mondjunk le saját magunkról, ne érezzük magunkat nézőnek, ne legyünk csupán „erkélylakók”, hanem legyünk ott, ahol az élet zajlik – fogalmazott Böcskei László püspök.

A szertartást Artur Kaganovskiy hegedűművész koncertje követte, majd a jelenlévők közös ebéden vettek részt.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye és a nagyváradi Caritas Catolica Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria