Püspöki szentmisét ünnepeltek a bánsági németek kulturális rendezvénye keretében

Külhoni – 2021. október 12., kedd | 14:57

A zömében a Bánsági hegyvidék területén, Krassó-Szörény megyében élő németek évente megtartott kulturális rendezvénysorozata, a Német Kulturális Napok (Deutsche Kulturdekade im Banater Bergland) keretében október 10-én, vasárnap Pál József Csaba temesvári megyéspüspök szentmisét mutatott be a nándorhegyi templomban.

Koncelebrált Ciocian Călin helyi plébános és Bakó László püspöki titkár.

A főpásztort a szentmise kezdetén német nyelven a nándorhegyi közösség lelkipásztora és Erwin Josef Țigla, a Hegyvidéki Németek Demokrata Fórumának elnöke üdvözölte.

A szertartás végén Erwin Josef Țigla elnök átnyújtotta a főpásztornak a Német Kulturális Napok emlékplakettet, emlékérmet és az ez alkalomból kibocsátott speciális bélyegzővel ellátott elsőnapi borítékot.

Emlékérmet és borítékot adományoztak továbbá Ciocian Călin helyi plébánosnak, Bakó László püspöki titkárnak és Călin Claudiu Sergiu egyházmegyei levéltárosnak.

A liturgia zenei szolgálatát a helyi templomkórus látta el, Dana Chitiga Celebrarea karvezető irányításával.

A szentmisén részt vevő híveknek kötelező volt a járványügyi óvintézkedések (szájmaszk viselése, biztonsági távolság) betartása.

A liturgiát követően a plébánia udvarán lévő közösségi teremben megnyitották a Resicabánya: az iparosodás 250. évfordulója elnevezésű képzőművészeti kiállítást.

Forrás: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Nelu Florea, Demokratisches Forum der Banater Berglanddeutschen & Episcopia Romano-Catolică de Timișoara; Astrid Weisz, Radio Temeswar – Ihre Sendung in deutscher Sprache; Imi Bone

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria