Sok támogatás érkezik a viharkárt szenvedett nagyszentmiklósi templom számára

Külhoni – 2021. július 21., szerda | 16:37

Tíz nap sem telt el, mióta egy erős szélvihar jelentősen megrongálta a nagyszentmiklósi római katolikus templom tetőzetét, s máris elkezdődtek a javítási munkálatok – tájékoztat a Temesvári Római Katolikus Egyházmegye.

A felújítást Andó Attila helyi plébános koordinálja, aki úgy nyilatkozott: az Avilai Szent Teréz tiszteletére felszentelt templom tetőzetének javítási költsége mintegy 40 ezer euró, ugyanis a június 25-i szélvihar 500 négyzetméter lemezburkolatot tépett le, így a tetőt teljes egészében cserepekkel fedik be. Emellett a vihar egyéb károkat is okozott, többek között a templom tornyán, amelyek helyreállítása további legkevesebb 5000 euróba kerül.

Dănuţ Groza polgármester kezdeményezésére a helyi tanács 30 ezer euró gyorssegélyt szavazott meg, egy helyi cég pedig megbízást kapott a javítási munkálatok elvégzésére.

Az első, 3000 lej értékű adomány a gyors javításokra a Nădejdia baptista közönségtől érkezett.

A temesvári püspökség 6000 euróval, a Németországba elvándorolt nagyszentmiklósi németek egyesülete (HOG Groß-Sanktnikolaus) az elmúlt héten 5000 euróval támogatta a munkálatokat. Segítséget ígért a burgkircheni Altenhilfe Großsanktnikolaus e.V egyesület is, amely évek óta jó kapcsolatokat ápol a Nagyszentmiklósi Német Demokrata Fórummal.

A templomon, illetve harangjain, a harangozás automatizálásán és a toronyórán egy ideje már javításokat terveznek, illetve erre gyűjtöttek is helybéli és elszármazott hívektől adományokat.

Aki szeretné támogatni a viharkárok utáni helyreállítást, ITT találja a szükséges adatokat.

Forrás és fotó: Romkat.ro/Gerhardus.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria