Stanislav Zvolenský érsek imát kér a pozsonyi főegyházmegye papjaiért

Külhoni – 2020. február 10., hétfő | 15:10

Február 14-én emlékeznek meg a pozsonyi főegyházmegye létrejöttének tizenkettedik évfordulójáról. Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek-metropolita, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke az évforduló alkalmából minden évben pásztorlevélben szól az egyházmegye híveihez és papjaihoz. A levelet február 9-én, vasárnap olvasták fel a pozsonyi főegyházmegye templomaiban.

Az évközi ötödik vasárnap evangéliumához fűzött elmélkedését követően a főpásztor a papokra irányította a figyelmet. „Szeretném figyelmeteket a papok szolgálatára irányítani. (…) Nagyon nagy ajándék egy plébániai közösség számára a pap, aki békésen és örömmel jeleníti meg az Úr Jézus üzenetét” – olvasható a körlevélben.

Zvolenský érsek, miután megköszönte az egyházmegye közösségének, hogy tizenkét hónapon keresztül, a meghirdetett imaév során rendszeresen imádkozott és áldozatot vállalt újabb papi hivatásokért a pozsonyi főegyházmegye számára, a következő időszakban a már pappá szentelt szolgálattevőkért kérte a hívek és papok rendszeres imáit: „Meghívlak és kérlek titeket, hogy a következő időszakban, 2020. február 14. és 2021. február 14. között közösen imádkozzunk különösképpen azokért a testvéreinkért, akik értünk papi szolgálatot teljesítenek. (…) Köszönöm mindnyájatoknak, akik imáitokkal, barátságotokkal és konkrét szolgálattal segítitek papjaitokat, s akik ténylegesen és irgalmasan segítetek nekünk legyőzni emberi gyengeségeinket. A következő tizenkét hónapban szeretnénk mindennap a szentmisék egyetemes könyörgéseiben egy külön fohásszal az Úrhoz fordulni a pozsonyi főegyházmegye területén élő papok lelki megerősítéséért. Mi, papok is szeretnénk a következő időszakban kölcsönösen többet imádkozni egymásért.

Az előttünk álló időszakban minden egyes nap az összes pap egy konkrét paptestvérünkért fog imádkozni”

– fogalmaz az egyházmegye főpásztora.

Stanislav Zvolenský végül Szent Ágostonra hivatkozva hozzáfűzi: imádságainkkal nem Istennel közlünk valamit, amiről nem tudna, hanem arra szolgálnak, hogy mi magunk mélyebben tudatosítsuk, mire van szükségünk, s így jobban megnyíljunk Isten működésére.

Forrás: Molnár Tamás/pozsonyi érseki hivatal

Fotó: Peter Zimen/Tkkbs.sk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria