Szent Család vasárnapja Temesváron

Külhoni – 2021. december 30., csütörtök | 13:18

Pál József Csaba megyéspüspök Szent Család vasárnapján, december 26-án délután a temesvári Notre Dame-zárdatemplomban, a bolgár közösség plébániatemplomában szentmisét mutatott be, amelyen az egyházmegyei lelkiségi mozgalmakhoz tartozó családok vettek részt.

A liturgián koncelebrált Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök; Augustinov György, a bolgár közösség plébánosa és Toman Zoltán egyházmegyei bírósági titkár.

Szentbeszédében a főpásztor a karizmáról, a lelkiségi mozgalmakról, a családról, a karácsonyról és a szinodális folyamatról osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

„Mit tehetünk azért, hogy a karácsony érzését meghosszabbítsuk az esztendő 365 napjára? A legértékesebb ajándék maga Jézus. Ha befogadjuk őt, illetve embertársainknak is oda tudjuk őt ajándékozni, mindig élni fog bennünk.

Hogyan tudjuk őt odaajándékozni? Úgy, hogy felfedezzük mindazt, amit Isten végbevitt bennünk, illetve amit végbevitt másokban, és ezt ki is mondjuk. Akkor a karácsony érzését meg tudjuk hosszabbítani” – fogalmazott Pál József Csaba.

A szentmise végén a megyéspüspök szemelvényeket olvasott fel Ferenc pápa leveléből, amelyet ezen a vasárnapon a keresztény házaspárokhoz címzett.

„A különböző élethelyzetek, az idő múlása, a gyermekek érkezése, a munka, a betegségek olyan körülményeket teremtenek, amikor a kölcsönösen vállalt elkötelezettség azt feltételezi, hogy mindegyik fél feladja saját meggyőződését, komfortzónáját, és közösen induljanak az ígéret földjére, hogy Krisztusban egyek legyenek. Isten kísér és feltétel nélkül szeret benneteket. Nem vagytok egyedül” – idézte Ferenc pápa szavait a főpásztor.

Forrás és fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria