Szűz Mária, Isten Anyja ünnepe Szatmárnémetiben

Külhoni – 2019. január 3., csütörtök | 17:30

Január 1-jén, Szűz Mária istenanyaságának ünnepnapján a szatmárnémeti Urunk Mennybemenetele-székesegyházban délelőtt 11 órától Schönberger Jenő püspök mutatta be a legszentebb áldozatot.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A főpásztor bevezetőjében kiemelte, a polgári év első napja lehetőség, hogy újra, erősebben elköteleződjünk Isten mellett, illetve felindítsuk lelkünkben a jóra való törekvést. Azt kérte a hívektől, reménnyel tekintsenek az új esztendőbe, és esdjenek Istentől áldást életükre. Szűz Mária-ünnep lévén az Istenszülő oltalmába ajánlotta őket.

A szentbeszédet Hársfalvi Ottó általános helynök mondta. Az evangéliumhoz kapcsolódva Jézus neve, származása kapcsán elmélkedett, és a jelenlevőknek azt ajánlotta, tekintsenek életükre, tartsanak tudatos, mély önvizsgálatot.

„Mi is keresztények vagyunk, és méltók kell hogy legyünk Krisztus nevéhez, át kell éreznünk, élnünk a küldetésünket a világban. Ha szilveszter a számadásnak, a lelkiismeret-vizsgálatnak az estéje, az év első napja legyen a fogadalomé a mi számunkra. Vizsgáljuk meg nevünket, hova tartozunk, kik is vagyunk, és fogadjuk meg, hogy jó keresztények, Krisztus-követők leszünk. Kezdjük ezt az évet tehát az Úr Jézus nevével és a boldogságos Szűz Mária segítségével.”

A szentmisét követően a szatmárnémeti püspöki palotában megkezdődött a hagyományos, egész napos szentségimádás. Az első órában a Páli Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Társulata tagjai vezették az imát, majd óráról órára váltották egymást a csoportok.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria