Tíz papi évért adtak hálát tízen Gyulafehérváron

Külhoni – 2019. május 9., csütörtök | 15:54

Szentelésük helyszínén, a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban adtak hálát a 2009-ben felszentelt papok az elmúlt évek kegyelmeiért május 7-én délelőtt.

A lelkipásztorok együtt mutattak be szentmisét főpásztorukkal, a szintén jubiláns, aranymisés Jakubinyi György érsekkel.

Szentbeszédében a szentelő főpásztor a gyertya példáját állította párhuzamba a papi hivatással, amelynek meggyújtott lángját óvni kell, hogy az be tudja tölteni feladatát, és csonkig égjen. A papnak is élete végéig a rábízottakat kell szolgálnia, őrizve a szenteléskor meggyújtott lángot.

A szentmise keretében az ünneplő lelkipásztorok megújították a szenteléskor tett fogadalmukat is.

Kiss Endre szemináriumi spirituális, az idei találkozó házigazdája elmondta, hogy a hálaadó szentmisén mind a tíz, 2009-ben szentelt lelkipásztor részt vett, mindannyian fontosnak tartották, hogy a hivatások évében és a kerek évforduló alkalmából a számukra hat évig otthont adó Gyulafehérváron, a szentelés helyszínén adjanak hálát.

A jubilánsok és jelenlegi szolgálati helyük: Bálint István – Csíkszereda, Szent Ágoston-plébánia; Birton Róbert Attila – Székelykál; Both Dávid – Homoródkarácsonfalva; Fülöp László – Miklósvár; Hölgyes Pál Zsolt – Zágon; Kiss Endre – Gyulafehérvár, papnevelő intézet; Kovács Péter Pál – Nyárádtő; Ráduly István Zsolt – Kőhalom; Ruşti Alexandru Ioan – Petrozsény; Şcheianu Ciprian Iosif  – Gödemesterháza.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Hölgyes Pál Zsolt Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria